Puik Krachtpatser

Puik Krachtpatser

Puik Krachtpatser is een Porter barstensvol smaken: chocola, caramel, koffie, steranijs en sinaasappel zijn onder ander perfect op elkaar afgestemd. Niks overheerst maar alles is in balans. De Puik Krachtpatser is Ruig, Robust en Romig!

Puik Krachtpatser komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 16°C, in een schoon en droog ballonglas.

Puik Krachtpatser is goed te combineren bij rood vlees.

 

Puik krachtpatser wordt gebrouwen met de volgende ingrediënten:

Veluws water, Pale Ale, Cara 120, Münchener, chocolade en zwart mouten, Magnum, Hallertau Mittelfrüh en Centennial hop, sinaasappel, steranijs, zoethout en gist.

 

Bier 9,5% Vol.Alc / Cat S IBU 50 / EBC 123
Donker en rechtop bewaren (ook in de koelkast).

 

Puik Krachtpatser

Extra Puik Krachtpatser Kook tip:
Omdat de Puik Krachtpatser veel ingrediënten, kruiden en daardoor dus smaak bevat, is hij ook uitstekend om mee te koken. Zelf ben ik helemaal gek van kip in krachtpatser! Simpel te maken en erg smaakvol.
- Koop een lekker kippetje (of kippendijen)
- Beetje aanzetten met peper, zout en voor degene die van pittig houden wat sambal badjak (geen sambal oelek deze geeft een wat zure smaak)
- Pak een braadpan en braad de kip even aan zodat deze een lekker goud bruin velletje krijgt
- Zet het vuur op de laagste stand en voeg bijna een geheel flesje Puik Krachtpatser toe
- De laatste slok is uiteraard voor de kok!
- Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de kip rustig sudderen
- Dit sudderen kan rustig anderhalf uur duren
- Tussendoor wel af en toe controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit
- Moet er iets vocht bij, kun je wat water toevoegen (of een tweede flesje Krachtpatser om niks aan smaak te verdunnen)
- Alle smaken van de krachtpatser zullen in de nu mals gesudderde kip zitten
- GOED biertje erbij en eet smakelijk!