Het puik logo

Bij het beginnen van een eigen brouwerij en de daarbij behorende diverse biersoorten hoort ook een eigen logo.

Een logo en een mascotte was mijn idee! Kijk naar la Chouffe. Buiten het feit dat iedereen de Chouffe bieren kent weet iedereen dat het iets met een kabouter is.

Thuis brainstormend met een eigen biertje on the side, kwam ik tot het volgende idee!

De naam: Vele vaak lollige namen passeerde de revue. Maar het dekte niet de lading. Ik wil geen lollige bieren maar goede bieren maken. Goed was dus het key-word!
Via goed kwam ik snel op Puik! Puik is goed, voortreffelijk, het beste van iets! Kort en krachtig zegt precies wat ik wil met mijn bieren. En: hij klinkt ook lekker! Puik Bieren, even een Puik biertje drinken.

Dan centraal in het logo de Hop bloem! Ik ben gek op hopbloemen. Prachtig de kleuren, geuren en natuurlijk de diverse smaken. Deze moest dus prominent op het Logo komen. En ik heb hem in een ronde schildvormige setting gezet omdat hij dan het meest centraal aanwezig is.

Dan de mascotte! Is it a Frog? Is it a kameleon? Ik heb al verschillende bewoordingen gehoord.
Laat ik het houden op: het is een lizard achtige. Waarom? het kan moeiteloos net als mijn bieren elke gewenste kleur aannemen. Van de lichte kleur van mijn witbier naar de donkere kleur van de krachtpatser. Verder als je flink wat krachtpatsers nuttigt is het mogelijk dat je met beide ogen een totaal andere richting op kijkt! Ook dit is een eigenschap die de puik mascotte beheerst!
Dan nog een kleine gezonde dosis zelfspot:
Een korte piekende kuif! Een door het proeven van mijn eigen biertjes een wat dikkere kop! En een mini verwijzing naar mijn muziekvoorkeur! (zie rechter hand van het Puik logo). Tijdens het brouwen voor mij geen lichte violen muziek maar iets met keiharde gitaren!

Zo was de opbouw van mijn Puik Bieren logo geboren.

Zelf heb ik binnen enkele minuten de tekening ontworpen en vervolgens heeft vriend van Puik en grafisch ontwerper Guido Senne het Puik logo grafisch tot leven geroepen!

Schetsontwerp logo Logo