Brouwerij

Bar response

 

Brouwerij Puik Bieren is een microbrouwerij in Apeldoorn. De brouwerij is gestart met 4 speciaal bieren. Puik Blond, Puik WITsje, Puik I.P.A., en Puik Krachtpatser.

  Puik bieren assortiment

Voor het brouwen van alle Puik Bieren worden er hoge eisen gesteld.

Goeie mouten: zorgvuldig samengesteld op elke Speciaal bieren, met als uitgangspunt smaak en niet het maar opvullen van de stort. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Puik WITsje! Een witbier vol met mouten als spelt, rogge en tarwe licht. Dit alles om de smaak, kleur en geur goed recht te doen. Dit zorgvuldig samenstellen van de mouten geldt voor alle Puik Bieren.

Mouten

Gist: Elke gistsoort is een wel overwogen keuze en moet perfect aansluiten op de desbetreffende biersoort!

Hop: Hop is geweldig!! Prachtige hopbloemen met ieder zijn specifieke Smaak, Geur, Bitterheid en Aroma. In Puik Bieren worden uitsluitend hopbloemen gebruikt. De juiste mooie hopbloemen in het juiste bier is genieten. De verschillende oogsten worden bij gehouden en getest in de project bieren. Deze worden vervolgens door een vaste groep fijnproevers en tevens Vrienden van Puik kritisch getest! Zo staan er nog wat recepten op de rol die naast de eerste vier bieren het assortiment gaan versterken.

Hop

De liefde voor mooie ingrediënten in combinatie met het fijne zachte Veluwse water maakt Puik Bieren speciaal.

Collage mouten

 

Puik flesjes 01